På Nadderud (Bærum) arrangeres både landets største stevne Tyrvinglekene og sesongens andre stevne i Norsk Tipping Norwegian Grand Prix-serien. Forhåndsomtale av helgens friidrettshøydepunkter finner du her:

Årets andre Norsk Tipping Norwegian Grand Prix-stevne går av stabelen på Nadderud fredag og lørdag (idag). Mange av våre beste utøvere stiller opp og det er lov å håpe på sterke resultater.

Kvinner:
100 meter:
Tyrvings Helene Rønningen (bildet under) blir favoritt på hjemmebane. Hun slet litt med sykdom i sesonginnledningen, men har nå kommet fint i gang. Den norske innendørsrekordholderen på 200 meter noterte 11.65 under Bislett Games, noe som er fem hundredeler bak pers. En rekke lovende sprintere stiller for å utfordre Rønningen, størst sjanse til å slå henne har nok Sørilds Ingvild Meinseth.

IMG_3512

200 meter:
Også på 200m blir Rønningen favoritt og her er hun nok ute etter å jakte utendørspersen på 23.83. Det er gledelig å se Vidars Line Kloster påmeldt. Hun imponerte stort på distansen under siste Norwegian Grand Prix-stevne i fjorårets sesong da hun løp på 23.40. Denne sesongen har hun en årsbeste på 24.52.

800 meter:
BULs Anniken Johansen er nok lysten på å komme seg under 2.10 for første gang etter 2.10.30 under Nittedalslekene for et par uker siden. Hun kan kanskje få kamp fra Christina Maria Toogood, Sandnes, og Vilde Våge Henriksen, Haugesund.

400 meter hekk:
På langhekken er det gledelig med ni påmeldte. Steinkjers Emily Rose Norum (bildet under) har best pers (58.70) og årsbeste (58.76) av disse kvinnene. Tyrvings Marie Skjæggestad har imponert denne sesongen og hun er nok ute etter å se en tid under minuttet. Ellers spennende å se Line Kloster på en distanse hun vel ikke har løpt siden 2009.

IMG_3515

Stav:
Det er gledelig å se BULs Lene Onsrud Retzius på en startlisten igjen. Den norske juniorrekordholderen gjør sin første stavkonkurranse utendørs i år. Hun har en utendørspers på 4.32. Flere lovende ungjenter som Ull/Kisas Birgitte Kjuus og Skis Hedda Marie Kjølberg Hauge stiller her.

Høyde:
Skis Caroline Fleischer har norsk årsbeste med 1.83, som hun hoppet under Nordisk i mangekamp forrige helg. Dette er nok noe Tyrvings Katarina Mögenburg og Tjalves Tonje Angelsen er interessert i å gjøre noe med i helgen. Mögenburg har hoppet 1.82 utendørs i år, mens Angelsen gjør sin sesongdebut i en sesong som blir en mellomsesong der studiene er prioritert.

Lengde:
Her kan det bli en fin duell mellom 6 meters-hopperne Live Haugstad Hilton, Gular, og Thale Leirfall Bremset, Stjørdal. Begge har vist fin form denne sesongen og førstnevnte perset til 6.14 forrige helg, mens Leirfall Bremset sin pers lyder på 6.03.

Tresteg:
Gneists Monika Benserud klarte kravet til U23-EM innendørs i vinter da hun hoppet 12.90. Utendørs lyder hennes pers på 12.81 og denne skal nok jaktes her. Kravet til U23-EM på 12.80 er nok Tjalves Sofie Olsholt ute etter. Disse får nok tøff kamp fra BULs Chiamaka Okparaebo.

Slegge:
Gloppens Trude Raad (bildet nedenfor) har perset til 65.95 i slegge i år og hun er kanskje ute etter å snuse på Beatrice Nedberge Llano sin norske årsbeste på 67.42.

IMG_3513

Spyd:
Et meget spennende felt stiller opp i spyd, ledet an av Osterøys Sigrid Borge. Borge klarte VM-kravet under Grand Prix-stevnet i Kristiansand med strålende 61.72. Hun fulgte opp forrige helg med 60.90 og det er absolutt mulig at hun kan tukte persen sin.
BULs Arianne Duarte Morais ble ungdomseuropamester i fjor og har fulgt opp fint denne sesongen med pers 52.55. Hun kan fort utkjempe en jevn duell med Kristiansands Stella Weinberg, som har perset til 52.47 denne sesongen.

Menn:

100 meter: 
Orions Jonathan Tetteh Quarcoo (bilde nedenfor) har åpnet sesongen meget bra og tiden 10.21 lyste opp på tavlen da han kom i mål både under Romerikslekene og Bislett Games, dessverre var medvinden litt for sterk i begge løpene. Den tøffeste utfordreren til Quarcoo blir nok Florøs Øyvind Strømmen Kjerpeset.

IMG_3516

200 meter:
Også på 200 meter blir Quarcoo den store favoritten og her gjelder det å utfordre persen på 20.94, en tid fjerdemannen fra Junior-EM i 2015 bare var fem hundredeler bak på Lillestrøm i slutten av mai. Bak Quarcoo er det nok flere menn vi kan få se i internasjonale juniormesterskap i sommer i Even Meinseth, Sandnes og Mathias Hove Johansen, Skjalg. Også Strømmen Kjerpeset og Joachim Sandberg, Sandnes, bør nevnes.

800 meter:
På 800 meter mangler de største navnene og da er det mulig for unggutta å skinne. Nesbyens Sondre Juven blir kanskje liten favoritt etter å ha perset til 1.51.96 tidligere i år. Tyrvings Didrik Hexeberg Warlo ble nummer to i sesongens første Grand Prix-stevne i Kristiansand og kan gjenta den bragden. Ellers bør man holde et øye med Tjalves veteran Hans Kristian Fløystad og Kristiansand Løpeklubbs Erik Udø Pedersen.

110 meter hekk: 
Bare to mann er påmeldt denne øvelsen og det er to blad Enerson i Ryan og Tyler.

400 meter hekk:
Fire mann er påmeldt langhekken. Best pers av disse har Haugesunds Leonard-Johan Nesheim med 56.03, mens det skal bli spennende å se Gneists Andreas Haara Bakketun og Tyrvings Syver Røinaas i debuten på distansen.

Stav: 
Gneists Pål Haugen Lillefosse har hatt en strålende sesong i år med 5.30 i stav, i tillegg til strålende sprinttider. Lillefosse har naturligvis da aldersrekorden i G16. Her jakter han enda høyere høyder og kan nok få kamp fra Skis Sondre Guttormsen, som har en årsbeste på 5.15.

Lengde:
Dimnas Toralv Opsal har en tikamp i beina fra forrige helg. Han har en pers på 7.21, mens hans årsbeste er 20 centimeter kortere. Unggutten Henrik Flåtnes, Tønsberg, har imponert i år og gikk inn som nummer to i G16 gjennom alle tider i lengde med 7.13 for et par uker siden.

Slegge:
Tjalves Eivind Henriksen åpnet sesongen på en fin måte forrige helg med 71.55. Han er nok lysten på å tukte sin norske rekord på 75.57 i løpet av sesongen og da er det ikke langt opp til VM-kravet på 76.00. Blir også interessant å se Gloppens Thomas Mardal, som har perset til 66.70 i år.

Spyd:
Et par karer som kaster på hjemmebane i Tyrvings Sondre Alexander Høyland og Kasper Sagen er kanskje de det er størst grunn til å ha forventninger til. Begge har klart kravet til Junior-EM i år med henholdsvis 69.06 og 68.41.

Kilde: friidrett.no

Advertisements